Το etwinning έργο «Look around: you can do it” πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις χώρες Ρουμανία, Γαλλία, Πορτογαλλία, Ισπανία, Ελλάδα (Συμμετείχαν στο πρόγραμμα οι μαθητές 12-15 χρόνων με τους εκπαιδευτικούς Β. Δογάνη, Στ. Δέδε από Ελλάδα) . Χρόνος πραγματοποίησης 10 μήνες. Σεπτέμβριος-Ιούνιος. Τα τμήματα που συμμετείχαν από το 1ο γυμνάσιο Μαρκοπούλου ήταν Α4, Α5, Α6, Β1, Β2, Β3, Β4, Β5.  Σκοπός του έργου είναι η γνωριμία μεταξύ των διαφόρων χωρών, η έκφραση των συναισθημάτων για ποικίλα θέματα όπως κλίμα, ενέργεια. Περιγραφή αγαπημένων χαρακτήρων από το σινεμά, TV. Nα κάνουμε πόστερ, αφίσες. Τα Χριστούγεννα ανταλλαγή ευχών. Παγκόσμιος στόχος 13 για το κλίμα, στόχος 11 αειφορικές πόλεις, στόχος , στόχος 7 φθηνή και καθαρή ενέργεια. Ανταλλαγή ευχών για το Πάσχα.Δημοσίευση εργασιών. Συνεργασία με ΚΠΕ, Περιβαλλοντική εκπαίδευση.


Αποτελέσματα
Τα κριτήρια τα οποία τέθηκαν στην αρχή πραγματοποιήθηκαν. Ανάλογα με το κάθε κράτος και σχολείο προσαρμόστηκαν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή.
Υπήρξε συνεργασία με τη γενικότερη κοινότητα του σχολείου. Αναπτύχθηκε η ευγενή άμιλα, αναγνωρίστηκε το έργο etwinning, έγινε παρουσίαση Δ.Δ.Ε. Ανατ. Αττικής, στο ΚΠΕ Κορδελίου, στο bravo school, στο edmodo, στους υπεύθυνους της περιβαλοντικής. Οι μαθητές έγιναν ενεργοί πολίτες.