To etwinning projectMy place” πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις χώρες Ιταλία, Τσεχία, Γαλία, Σουηδία, Σερβία, Ελλάδα, Μολδαβία, Τουρκία, Ερζεγκοβίνη, Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν. Tα τμήματα που συμμετείχαν από το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου είναι Α4, Α5, Β1, Β4 με την εκπαιδευτικό κ. Δογάνη. Ο χρόνος πραγματοποίησης είναι 8 μήνες Δεκέμβριος έως Ιούλιος.

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές ξεκινώντας από τή γειτονιά τους να διασχίσουν την πόλη τους και τη χώρα τους περιγράφοντας και εμπλουτίζοντας την με καλλιτεχνικά, πολιτιστικά και γαστρονομικά στοιχεία σε παγκόσμια διάσταση. Το πρόγραμμα βασίζεται στον παγκόσμιο στόχο 11 βιώσιμες πόλεις της βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ. 


Αυτό είναι το περιοδικό μας
Αποτελέσματα
Υπήρξε συνεργασία με τη γενικότερη κοινότητα του σχολείου μεταξύ δασκάλων και μαθητών. Το σχολείο σας ωφελήθηκε από τη συμμετοχή του σε αυτό το έργο, γιατί δημιούργησαν έναν τουριστικό οδηγό από κοινού, μια απόδειξη του πολιτισμού της Ελλάδας στις άλλες χώρες. Οι μαθητές ανέπτυξαν δεξιότητες στην τεχνολογία, επικοινωνιακές δεξιότητες και συνεργάστηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο με διαφορετικούς πολιτισμούς, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε έχουν κοινά στοιχεία με το δικό μας. Η κάθε χώρα έχει τη δική της ιδιομορφία, παραδόσεις, ήθη, έθιμα.