To etwinning project «Summer Dream” έγινε ανάμεσα στις χώρες Ιταλία, Ελλάδα, Γεωργία.  Tα τμήματα που συμμετείχαν ήταν Α4, Α5, Β5 με την εκπαιδευτικό Β.Δογάνη. Η διάρκεια του έργου 8 μήνες, Οκτώβριος-Ιούλιος. Σκοπός αυτού του πρότζεκτ είναι να ανακαλύψουμε τι σημαίνει το καλοκαίρι για μας, ποιες είναι οι πιο φημισμένες δραστηριότες στους μαθητές, παραδοσιακά ήθη και έθιμα, φεστιβάλ που είναι σχετικά με την εποχή και θα αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά μας. Κάθε  χώρα θα δημιουργήσει εικόνες, ζωγραφιές, θα δημιουργήσουμε photobook για να πραγματοποιηθεί το όνειρό μας. Στόχος είναι να πραγματοποιηθεί ο στόχος 11 βιώσιμες πόλεις που έχει θεσιστεί από τον ΟΗΕ και να αναδειχθούν οι ομορφιές της πόλης μας, οι παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα μέσα από αυτό το πρότζεκτ και ο στόχος 2 μηδενική πείνα που τονίσαμε την κύρια πηγή διατροφής μας και τη σημασία της μεσογιακής διατροφής.  ‘Ολες οι τελικές δραστηριότητες θα αναρτηθούν σε ένα e-book από κοινού.

Bίντεο με την κύρια πηγή διατροφής το σιτάρι και άλλες παραδοσιακές δραστηριότητες στην Ελλάδα. 
 




Το πρότζεκτ έγινε με ενθουσιασμό και οι μαθητές δούλεψαν σκληρά στο σπίτι και στο σχολείο. Εργάστηκαν πρόθυμα, ευχάριστα και τους άρεσαν οι ποικίλλες δραστηριότητες. Χάρη στο πρότζεκτ ανέπτυξαν τις ικανότητές τους στον γραπτό και προφορικό λόγο , γιατί δεν αισθανόταν βαρετά , αλλά έβλεπαν τις δραστηριότητες σαν ένα παιχνίδι και το απολάμβαναν. Έχουν επίσης βελτιώσει τις ψηφιακές ικανότητές τους.
Ήταν επωφελές για το σχολείο αυτό το πρότζεκτ, επειδή οι μαθητές μιλούσαν για το έργο στο σπίτι, την οικογένεια και συμμετείχαν, ιδίως οι μαθητές που είχαν πάρει συνέντευξη για τις θέσεις εργασίας που υπήρχαν στο παρελθόν και εκτιμούσαν τις δραστηριότητες. 
Το πιο σημαντικό επίτευγμα του έργου είναι ότι οι γονείς συνειδητοποίησαν ότι τα παιδιά τους χαίρονται να πηγαίνουν στο σχολείο και ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι μπορούν να συνδυαστούν με διαφορετικές διδακτικές προσεγγίσεις με τη γενική ικανοποίηση όλων. Διερευνήσαμε τι σημαίνει το καλοκαίρι για εμάς, ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες για τους μαθητές, ποιες δραστηριότητες διεξάγονται στις χώρες, τις παραδοσιακές αξίες που εξακολουθούν να υπάρχουν, θρύλους και εορταστικές εκδηλώσεις που συνδέονται με την εποχή για να αναβιώσει η πολιτιστική μας κληρονομιά. Για κάθε δραστηριότητα εικόνες ή σχέδια τα παιδιά και ετοιμάσαμε e-book, περιοδικό για να απεικονίσουμε το όνειρό μας.