To etwinning πρόγραμμα “Little Culture Ambassators” πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις χώρες Ελλάδα, Ισπανία, Λιθουανία, Ρωμανία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Αλβανία, Τουρκία. To πρόγραμμα διήρκεσε 8 μήνες από το Νοέμβριο έως τον Ιούλιο. Τα τμήματα που συμμετείχαν από το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου ήταν Α4, Α5, Β1, Β4 με την εκπαιδευτικό Βασιλική Δογάνη. 
Στόχος
Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να γίνουν πρεσβευτές του πολιτισμού τους μελετώντας την τοπική τους ιστορία, τα αξιοθέατα, την πολιτιστική κληρονομιά κάνοντας έρευνα και διαμοιράζοντας πληροφορίες με τους εταίρους του προγράμματος. Το πρόγραμμα βασίζεται στον παγκόσμιο στόχο 11 βιώσιμες πόλεις της βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ.
Η ιστορία που δημιουργήσαμε για το πρόγραμμα

Αποτελέσματα

Το έργο είχε αντίκτυπο στους μαθητές, γιατί τους έκανε πιο υπεύθυνους και για μένα ως εκπαιδευτικός το μάθημα έγινε περισσότερο ενδιαφέρον εφόσον δεν γινόταν τυπικό μάθημα, αλλά χρησιμοποιούνταν σύγχρονα εποπτικά μέσα. Το σχολείο ωφελήθηκε από τη συμμετοχή του σε αυτό το έργο εφόσον αντάλλαξε πολιτιστικά στοιχεία με άλλες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπήρξε συνεργασία με τη γενικότερη κοινότητα και μεταξύ δασκάλων, μαθητών και γονέων. Τα κριτήρια πραγματοποιήθηκαν και απόδειξη είναι το υλικό που συμμετείχαν στο twinspace.